ontwerpen, maken en doen
Studio Kers ontwerpt en maakt producten met inhoud zoals boeken, brochures, huisstijlen en websites. We ontwerpen en maken (of “managen”) producten en projecten in opdracht én publiceren (sporadisch) voor eigen rekening. We zijn pleitbezorgers van een circulaire economie en specialiseren in EcoDesign. Indien gewenst adviseren we over circulair ondernemen en/of ontwerpen. Zónder opgeheven vinger en met een realistische doelstelling…

 

 

Achtergrond

Studio Kers is het bedrijf van Pieter Kers. Na een economische én een creatieve opleiding ben ik midden jaren ’90 aan de slag gegaan als ontwerper en productiemanager van een prominente uitgeverij en zes jaar later voor mezelf begonnen. Ik heb talloze producten ontworpen en gerealiseerd, in het begin vooral boeken, brochures en huisstijlen maar later ook websites en apps. In de loop der jaren heb ik op zeer uiteenlopende terreinen (duurzaamheid, digitalisering, uitgeven, product- en conceptontwikkeling) ervaring opgedaan als ontwerper en eindverantwoordelijke. Ik onderscheid mij door veel praktische ervaring en sterke (inhoudelijke) betrokkenheid bij projecten. Daarbij werk ik altijd met het eindresultaat voor ogen.

 

Werkervaring

2011 – heden
Studio Kers: zelfstandig ontwerper en projectmanager. Ontwerp en realisatie van apps, websites, grafische producten en huisstijlen voor diverse klanten uit de uitgeef-, papier- en communicatie-industrie alsmede management van projecten op het gebied van duurzaamheid en nieuwe media.

2009 – heden
Initiatiefnemer duurzaamuitgeven.nl, een website en consultancy bedoeld om alle partijen met de intentie grafische producten duurzaam te realiseren – uitgevers, grafische bedrijven, ontwerpers en geïnteresseerden in het algemeen – op weg te helpen. Ik ben persoonlijk betrokken bij onderzoek, ontwerp en projectmanagement.

2002 – 2011
Directeur-eigenaar van Het vlakke land, werkplaats voor grafisch ontwerp en productie. Ontwerp en projectmanagement van m.n. boeken, magazines, folders/brochures, huisstijlen en websites in opdracht van talloze uitgevers, non-profit organisaties, overheden én culturele instellingen. Daarnaast als dga natuurlijk ook algemene taken als management, financiën en commercie.

2007-2011
Mede-eigenaar van uitgeverijen Asoka, De Driehoek en Synthese, ik was verantwoordelijk voor algemeen en financieel beleid en stuurde een groot deel van de organisatie aan. Van voorjaar 2015 tot en met zomer 2017 was ik opnieuw bij de bedrijven betrokken omdat het zakelijk slecht ging. De uitgeverijen zijn ondertussen weer in rustig vaarwater beland en ik heb mij opnieuw teruggetrokken.

1996 – 2002
Manager ontwerp en productie van Uitgeverij Lemniscaat. Ontwerp en opmaak van boeken en promotionele grafische objecten alsmede het grafische inkoop- en trafficmanagement.

Overig

Opleidingen
Heao-ce én kunstacademie