De basis van dit multimediale project is een roman die verschijnt in een papieren versie en als luisterboek (ingesproken door Alex Roeka). Het verhaal wordt daarbij ondersteund door een soundtrack van The Bullfight waarmee deze band in het voorjaar van 2024 door Nederland tourt.

Over het project

Auteur van de roman is Thomas van der Vliet, bandlid van The Bullfight. De soundtrack zit inbegrepen bij het gedrukte boek op dubbel-cd. Het boek is uitgevoerd als een zeer luxe paperback met een extra stofomslag waarin de twee cd’s verborgen zijn.

Wat een prachtidee om het verhaal in zoveel vormen te gieten. Alles klopt. De muziek, de tekeningen en zelden viel een stem zo perfect samen met een personage. Met heel veel plezier gelezen, gezien, geluisterd en op gedanst.

spinvis

Over de roman

Het verhaal
De cynische journalist Steven interviewt Nederlands’ bekendste acteur, Franck Heeresma. Franck verdween na enkele schandalen van de televisie en brengt na jarenlange afwezigheid in de media een boek uit over zijn leven. Beide gesprekspartners blijken echter hun eigen agenda te hebben en wat begint als een gewoon interview verandert al gauw in een avond waarin weinig is wat het lijkt. 

Wie ‘Diep vanbinnen zou ik Holmes willen zijn, maar de waarheid is dat ik een Watson ben’, schrijft mag blijven. Thomas van der Vliet is de naam. Petje af.

Bart Chabot

De auteur
Thomas van der Vliet schreef eerder het scenario en de soundtrack voor Lucide (IFFR), een korte film met Dragan Bakema en Peggy-Jane de Schepper in de hoofdrol. Van der Vliet is multi-instrumentalist en songwriter bij pop-noir band The Bullfight, met wie hij meerdere platen uitbracht. Als songwriter & muzikant werkte Van der Vliet samen met onder andere Henry Rollins, Barry Hay en Spinvis. Het Interview is zijn debuutroman.

De illustraties
In het boek zijn circa 15 linosnedes van Hélène Bautista opgenomen. The Bullfight werkte al vaker met deze kunstenares samen.


Technische gegevens
paperback mét twee audio-cd’s, 15×21cm, 152 pagina’s
ISBN: 978 94 91835 36 0
Prijs: E25
verkrijgbaar bij de (Rotterdamse) boekhandel

Kopers van het boek kunnen het luisterboek gratis downloaden.