Dit Liber amicorum voor Frans Vogel (1935–2016) kwam tot stand door een samenwerking tussen Hansje de Reuver, Erik Brus en Pieter Kers. Het diende mede als catalogus bij de gelijknamige expositie ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Vogel.


Op 11 maart 2015 werd Frans Vogel – copywriter, fotomodel, columnist, beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, provocateur, bon vivant, levende legende in de kunstscene van Rotterdam – 80 jaar! Dit werd groots gevierd met een expositie in galerieWind op het Noordereiland te Rotterdam. Op de dag van de opening van de expositie werd ook het boek (tegelijk de catalogus bij de expositie) Ken zó in Boijmans, Frans Vogel (80) over het leven en werk van Frans Vogel gelanceerd.

Het boek bevat bijdragen van o.a. Wilfried de Jong, Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Wim de Jong, Frédérique Spigt, Cor Kraat, Hans Citroen, Gyz La Rivière, Elfie Tromp, Fons Burger, Jan Oudenaarden, Andrea Vos, Rien Vroegindeweij, Dorine de Vos, Bob Visser, René Puthaar en natuurlijk Frans Vogel. Samenstelling en bewerking: Hansje de Reuver, Erik Brus en Pieter Kers.

Het project werd gerealiseerd met steun van onder meer het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

Technische gegevens: full-color, paperback, 21x28cm, 100 pagina’s | ISBN: 978 94 91835 01 8
Prijs: E23 excl. verzendkosten | niet meer verkrijgbaar in de boekhandel, op de uitgeverij zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.