Karmapapa & Cupido Bijtgraag is het eerste boek van de Rotterdamse schrijver
Vincent Cardinaal. Het boek bevat een novelle en een lang kort verhaal, beide onder het motto: een stoethaspel op zoek naar zingeving. In deze verhalen reist een naamloze hoofdpersoon naar een plek om tot bezinning te komen – of is hij op de vlucht voor zijn demonen?

Dit boek wordt gepresenteerd op 12 juli 2024 in boekhandel v/h Van Gennep. Ná die datum is het bestelbaar bij alle (online) boekhandels in Nederland en België.

Karmapapa speelt zich af in Zuid-Frankrijk rondom een verblijf in een boeddhistische commune en het deelnemen aan een wielerwedstrijd. Het is een echt Cardinaal-verhaal: tjokvol verslaving en herstel, rust en onrust, ernst en luim, popcultuur en symboliek. Alsof Dimitri Verhulst en Tim Krabbé op een tandem de Mont Ventoux proberen te beklimmen. 

Cupido Bijtgraag is het verhaal van een jongen die een meisje ontmoet op een veerboot. De plaats van bestemming – een naamloos eiland – is de plek waar hun avontuur zich afspeelt – met één been in het water, en één op het vaste land. Seks en de dood, heden en verleden en lichaam en geest vormen de schaakstukken waarmee ze het spel te lijf gaan. Denis Johnson op de divan bij Karl Ove Knausgård.

Ik ging een wielrenwedstrijd rijden in Zuid-Frankrijk. Op een heel vroege zaterdagmorgen, het was eigenlijk nog nacht, startte ik mijn reis in Rotterdam. Onderweg luisterde ik naar een podcast over een monnik die een zwerfhond had verzorgd en daar een schitterende, weerbarstige band mee had opgebouwd. Kon een gewond dier echt herstellen?

uit “Karmapapa”

Ontwerp Het boek kent een bijzonder dubbelzijdig ontwerp en kan van voor naar achter en van achter naar voor gelezen worden. De verhalen komen elkaar ergens in het midden tegen…


Technische gegevens
paperback, 14×18cm, 80 pagina’s
ISBN: 978 94 91835 45 2
Prijs: E15
verkrijgbaar bij de boekhandel