Ron van Es: “Zie naar jou om is een bundel gedichten en teksten die ik schreef rondom het thema ‘zien’. Ik zie jou, ik zie mijzelf. In het zien ontdek ik ook mijzelf en jou. In het zien weet ik ook wie jij bent en wie ik worden kan. In het zien ligt ook een waarnemen. Waarnemen van de ander, waarnemen van het zorgen voor de ander. Zie naar jou om, is in feite een bundel die gaat over ons. Ons als mensen. Ons in dat wat we nodig hebben van elkaar. Zorg.”

Een mens die zorg behoeft. De mens die zorg geeft. Om daarmee een wereld te ontdekken. Waar compassie de boventoon voert. Waar barmhartigheid vraagt naar elkaars lijden. Waar zorgen voor elkaar betekent dat we zien en gezien worden. Omzien. Zie naar jou om.

Het is zover

Ik leg mijn handen om je mond,
mijn haren – heel even – op je schouder
en glimlach, denk aan daar en toen.

Ik leg mijn mantel om je heen
en beloof dat ik voor je zorg
en frons, want denk aan daar en toen.

Ik leg mijn handen om die van jou
en leid je langs bed en deur
en besef, en denk aan daar en toen.

Ik leg een hand op mijn mond
en kus je op afstand gedag
en weet, dit is hier en nu.

Ron van Es is psychosyntheticus en founder van School for Purpose Leadership. Eerder maakte hij jarenlang films en televisieprogramma’s met thema’s als cultuur, samenleving en zingeving. 

Hanneke Vleugel is beeldend kunstenaar. Ze maakt schilderijen en ruimtelijk werk. Op haar website www.hannekevleugel.nl zie je meer. Over de schilderijen mensfiguren in deze bundel zegt zij: ‘Er was een periode in mijn leven, dat ik heel dicht bij mijn broer was. Hij werd ernstig ziek en stierf. In deze periode zijn deze werken ontstaan.’

Technische gegevens
paperback, 17×21,5cm, 80 pagina’s | ISBN: 978 94 91835 14 8 | Prijs: E15,00

Verkrijgbaarheid
Zie naar jou om is verkrijgbaar in de (online) boekhandel.