Studio Kers is voor de onvolprezen Uitgeversmaatschappij Donker bv de trotse maker van nagenoeg alle edities (incl. spin-offs) van De Kleine Prins in Nederland. We verzorgen niet alleen ontwerp en opmaak maar zijn ook nauw betrokken bij planning, redactie, proevencontrole e.d.

Al meer dan 15 jaar geleden maakte ik voor het eerst een editie van deze klassieker en sinds het verschijnen van de nieuwe vertaling van Erik van Muiswinkel maakte Studio Kers alle nieuwe edities. En dat zijn er veel, denk aan de standaardvariant (het omslag hierboven), twee soorten pocket (paperback en gebonden), een in linnen gebonden luxe editie, een groot formaat hardcover en een maxiformaat (29x37cm). Voorts zijn er een aantal afgeleide producten zoals een carrousel-boekje en diverse tweetalige edities.

Ook verscheen in 2022 Uit de lucht gevallen, een prachtig boek over auteur Antoine de Saint-Exupéry en het onwaarschijnlijke succes van De Kleine Prins gemaakt in nauwe samenwerking met auteur Erik van Muiswinkel.

Hieronder zie je een aantal binnenwerk pagina’s van de standaard editie…

… en enkele omslagen van speciale edities, links de in linnen gebonden en met goud bestempelde luxe-editie en rechts een hardcover in een prentenboeken-formaat.