In deze gedichtenbundel verzamelde hij de 10 gedichten die ook verspreid staan in zijn boek De Volgende Stap, een nieuwe weg in je leiderschap. De 10 gedichten vormen met elkaar een ketting. Ze roepen vragen op, verbeelden een weg te gaan en leggen de kaarten open op tafel.

In De volgende stap, een nieuwe weg in je leiderschap beschrijft hij geen overkoepelend plan hoe het allemaal (wel) moet, of een model met de zoveelste stappen die je moet zetten, maar wel verhalen, veel verhalen en inspiratievolle richtingen om je eigen leiderschap te bekijken, uit te dagen en in de waagschaal te leggen.

Op de landkaart staat waar ik ben
en waar ik het zoeken moet. De vraag
is of het de plek is waar ik zoeken zal.

Op de landkaart staat waar ik was
en waar ik al die tijd geweest ben. De vraag
is of ik dat allemaal onthouden zal.

Op de landkaart staat waar ik heen wil
en hoe daar dan te komen. De vraag
is of ik het allemaal geloven zal.

Ron van Es is psychosyntheticus en founder van School for Purpose Leadership. Eerder schreef hij Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven, was hij co-auteur van Het is tijd en Claim it! en gaf bij Studio Kers ook de gedichtenbundel Zie naar jou om uit. Bovendien was hij eindredacteur van het boek Anders verder, 24 schrijvers over een wereld na corona.