“Vroeger was niet alles beter, maar er werd wel minder moeilijk gedaan”, zomaar één van de vele typisch Rotterdamse waarnemingen in deze kroniek van het kroegleven door ras-Rotterdammer Alek Dabrowski. Met illustraties van Gemma Plum.

In dit boek gaat Alek Dabrowski (1965), opgegroeid op Zuid, op kroegentocht. Hij neemt je mee van de eerste tenten waar hij als schuchtere tiener kwam, zoals De Chillup en De Blokhut, tot aan de bekende, drukbezochte kroegen van Rotterdam, denk aan De Consul, De Oude Sluis, Café Timmer en Plan C.  Hij deed ook minder vanzelfsprekende plekken aan: Double Diamond, Café Pleij,
Rex en De Seen om er een paar te noemen. Ga mee met Alek op kroegentocht en herbeleef je wildste avonden.

Alek Dabrowski (1965) is een literaire duizendpoot: boekverkoper, blogger, recensent en interviewer. Hij werkt voor festivals, bibliotheken en literaire tijdschriften. Alek is Rotterdammer en liefhebber van cafés.

Gemma Plum (1975) werkt als ontwerper en illustrator en is gefascineerd doorde zeggingskracht van beeld. In 2016 rondde zij dé opleiding op dit terrein, Master Graphic Narrative in Brussel, cum laude af.

Technische gegevens
paperback, 17×21,5cm, 120 pagina’s
ISBN: 978 94 91835 18 6
Prijs: E17,50
verkrijgbaar bij de (Rotterdamse) boekhandel