Op 25/11 presenteren we in Theater Perdu in Amsterdam deze nieuwe bundel van Peggy Verzett. Op 28/01 volgt een tweede moment in Boekhandel Donner tijdens de poëzieweek.

Er bestaan grote hoeveelheden tekens iedereen kan ze lezen het wordt
één grote vloeibare deken, vereffent zich in strak getrokken water
En ergens in de tekst hangt een stuur de tekst moet wel door iemand
worden bestuurd

‘Het vraagstuk liefde’, kort samengevat

Anne Vegter

Peggy Verzett debuteerde in 2005 bij uitgeverij van Oorschot met Prijken die buik (genomineerd voor de Paul Peeters Poëzieprijs te Landgraaf), een bundel waarin losse gedichten afgewisseld worden met een paar cycli. In 2010, kwam Vissing uit bij Querido, een bundel waarin wordt gewandeld van land naar stad. In juni 2016, verscheen een ode aan een moeder als een ode aan alle moeders, getiteld, haar vliegstro. In oktober 2019, werd de eerste  Jana Beranováprijs aan Peggy uitgereikt; een oeuvreprijs voor onafhankelijke auteurs die zich niet laten leiden door conventionele, modieuze of morele criteria.

Peggy Verzett: “‘Poetry, can communicate before it is understood’, sprak T.S Eliott. Deze uitspraak tikte aan bij mij. Liever houd ik deze tekst kort en nodig de verbeelding uit op buitenissige schoenen, net zo lang totdat ik denk iets te hebben neergezet dat zichzelf kan zijn. Een goed gedicht of kunstwerk is van zichzelf, ook voor de lezer.”

‘I must create a system, or be enslaved by another man’s. I will not reason and compare: my business is to create.’

William Blake

Technische gegevens
paperback, 21×21cm, 88 pagina’s, zwart/wit
ISBN: 978 94 91835 37 7
Prijs: E20
verkrijgbaar bij de (Rotterdamse) boekhandel