Dit boek is een zeer persoonlijk document van kunstenares Marianne Grootenboer, vol met tekeningen, kunstwerken, teksten en filosofische overpeinzingen. Een prachtig en lijvig (192p.!) kunstboek om in te verdwalen…

Het zinderen van de dagen is geen dagboek. Ook brengt het geen weloverwogen visie op welke maatschappelijke kwestie dan ook. Zie deze bundel teksten, collages en tekeningen liever als de soms verwonderde blik op ons dagelijks reilen en zeilen van een nieuwsgierige die al een aardig tijdje meedraait.

Marianne Grootenboer maakte de teksten, tekeningen en collages in dit boek tijdens corona. Voor wie het wil is er chronologie in dit werk te ontdekken maar het is geen dagboek. Het is veeleer een zoektocht waarin Marianne verwonderd en met de nieuwsgierigheid van een kunstenaar om zich heen kijkt. Ze verwoordt en verbeeldt voor iedereen herkenbare gedachten en indrukken uit een vreemde periode. Het zinderen van de dagen is een liefdevol boek, voor haar dierbaren, voor u, lezer, voor Rotterdam en de wereld.

Marianne houdt er rekening mee dat dit haar laatste boek is want hoewel vitaal, het leven schrijdt nu eenmaal voort en is eindig bovendien. Maar een vervolg is niet uit te sluiten, want haar verwondering over de wereld om ons heen is oneindig.

Het boek is met veel zorg en in nauw overleg met de kunstenares vormgegeven en optimaal duurzaam geproduceerd. Zelfs delen van het boek die anders onbedrukt blijven, zoals het bindwerk dat normaal in de kaft verborgen blijft, is gebruikt als onderdeel van de vormgeving.


Technische gegevens
geïllustreerde paperback, 17×24cm, 192 pagina’s, full-color
ISBN: 978 94 91835 31 5
Prijs: E22
verkrijgbaar bij de (Rotterdamse) boekhandel