Dit is hét boek over mannen met hobby’s, geschreven door Alek Dabrowski, met illustraties van Evalien Lang.

Dit boek toont de man met zijn hobby. Met kennis van zaken, humor en opmerkelijk veel inlevingsvermogen maakt Alek Dabrowski het fenomeen inzichtelijk. Er is beschouwende aandacht voor de grenzen van de hobby en de onderliggende motieven van de man met hobby. De indeling in zes categorieën, zoals jagers en verzamelaars, natuurmannen en doe-het-zelvers biedt steun. Zoals het de auteur betaamt worden clichés en overdrijvingen niet geschuwd.

Hopelijk draagt dit boek bij aan begrip voor deze rijk vertegenwoordigde mannensoort in ons land. Want al is de man met hobby vaak onnavolgbaar gedreven, zijn passie neemt zelden gevaarlijke vormen aan. Integendeel, de man met hobby is lief, wij moeten hem koesteren.

Duizendpoot Alek Dabrowski (1965) is filosoof, historicus en bovenal Rotterdammer. Zijn oorspronkelijke visie, al eerder tentoongespreid in De vrijheid van drinken (Studio Kers, 2020), wordt in dit boek magistraal ondersteund door illustraties van Evalien Lang (ook al uit Rotterdam).

Met een voorwoord van Erik van Muiswinkel.

Bio’s

Alek Dabrowski is filosoof en historicus. Hij is werkzaam in de bibliotheekbranche, is boekrecensent en interviewer. Hij werkt verder voor poëzietijdschrift Awater en staat in boekhandel vh Van Gennep. Alek heeft een teveel aan hobby’s: het houden van Noorse buhunden, Deens porselein, cactussen, schaken en lezen. Hij verzamelt o.a. boeken over obscure onderwerpen als stereofotografie, wereldtentoonstellingen en freaks. Zie ook uitgelezenboeken.blogspot.nl

Evalien Lang illustreert sinds 2001 voor verscheidene opdrachtgevers en tekent al sinds ze een pen kan vasthouden. Ze is gespecialiseerd in het maken van stilistische inkttekeningen met een forse dosis humor. Haar werk is onder andere verschenen in Parool, Telegraaf, Ja Maar, Zone 5300 en Onze Taal. Evalien is boven alles een vrouw met hobby’s. Ze brouwt kefir, houdt fanatiek bij welke obscure craft bieren ze drinkt en is geobsedeerd door bordspellen, waarvan ze er meer dan 150 in de kast heeft staan. Zie ook evalien.com

Technische gegevens
geïllustreerde paperback, 17×21,5cm, 148 pagina’s, geheel in full color
ISBN: 978 94 91835 27 8
Prijs: E22,50
verkrijgbaar bij de (Rotterdamse) boekhandel