Categorie: Rotterdamse fenomenen
Stadgenoten bundelt 50 jaar verhalen van en over Rotterdammers door Rien Vroegindeweij (1944), een auteur die met recht een Rotterdams fenomeen genoemd mag worden. Gemaakt met medewerking van Alek…
Jan Oudenaarden debuteerde in 1984 met Wat zeggie? Azzie val dan leggie!, een boek over het dialect van Rotterdam. In 2024, veertig jaar en ruim vijftig publicaties later,…
Deze prachtige bundel publiceert Studio Kers in samenwerking met Stichting de Eenzame Uitvaart Rotterdam (dEUR). Deze stichting heeft ten doel een waardig en respectvol afscheid te geven aan…
Het Bult Boek bundelt werk over en van Peter Bulthuis, met recht een Rotterdams fenomeen.
In opdracht van, maar vooral in samenwerking mét, de universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam maakten en publiceerden wij dit prachtige overzichtswerk Over het project In de 110…
Rainer Hensel en Jan Eilander interpreteerden 11 gedichten van J.A. Deelder muzikaal en met toestemming van De Deelder BV publiceert Studio Kers deze selectie. Het resultaat is een rijkelijk…
In de jaren van de wederopbouw was Rotterdam volgens sommigen een winderige vlakte waar weinig fijnzinnigs te beleven was. Maar niets is minder waar, ook in die tijd…
In augustus 2022 publiceerde Studio Kers het fotoboek Rotterdam jaren 80/90, een prachtige, kleine maar bijna stoeptegeldikke paperback met foto’s van Hansje de Reuver.
Sinds de eerste versie verzorgt Studio Kers het boekje dat hoort bij de Blamanlezing.
“Vroeger was niet alles beter, maar er werd wel minder moeilijk gedaan”, zomaar één van de vele typisch Rotterdamse waarnemingen in deze kroniek van het kroegleven door ras-Rotterdammer…
Op 18 maart 2017 verscheen Vaan nu (samenstelling Erik Brus). Dit boek onderzoekt wat anno 2017 – 25 jaar na zijn overlijden – de impact was van de…
In sleutelaar worden portretteert Hans Sleutelaar schrijvers en kunstenaars met wie hij samenwerkte zoals Armando, C.B. Vaandrager, Jan Cremer, Jan Schoonhoven, Hans Verhagen, Bob den Uyl en anderen.